Microsoft face cativa pasi pentru ca sistemul de operare Windows 8.1 sa poata rula bine pe dispozitivele mai ieftine si mai putin dotate, in special pe tablete cu ecrane mai mici. Un punct critic pana acum a fost spatiul ocupat de Windows pe Hard Disk-ul sau Card-ul dispozitivelor, insa Microsoft a dezvoltat o modalitate de a reduce considerabil spatiul necesar.

windows 8.1 update 1 Tableta-Android.ro

Dispozitivele mai slabe au in general o memorie RAM de  1GB si un spatiu de stocare de 16GB, acesta este targetul pe care doreste Microsoft sa il atinga, pentru a putea concura cu tabletele cu sistem de operare Android.  Pe un dispozitiv normal, Windows 8.1 poate ocupa pana la 9GB, lasand astfel utilizatorilor de tablete de 16GB, un spatiu foarte mic pentru instalarea de programe, jocuri sau pentru stocarea documentelor. Asadar, Windows 8.1 alaturi de noul Update 1, poate fi facut sa ocupe mai putin de 4 GB pe spatiul de stocare.

In timp ce o usoara urma a fost lasata o data cu lansarea Update-ului 1 pentru Windows 8, Microsoft a publicat un articol pe Blog, in care descrie mai in detaliu tehnica de compresie folosita. “WIMBoot”, sau Windows Image Boot, foloseste o versiune foarte compresata a structurii fisierelor si folderelor din Windows-ul actual, care este stocata in propria ei partitie, precum partitiile pentru recuperare de pe multe dispozitive.

Utilizatorii vor vedea in continuare folder-ul Windows, insa in interiorul acestuia vor gasi mai mult indicatori catre fisierele din partitia separata, decat fisierele propriuzise.

Utilizatorii sistemelor de operare Windows 8 si 8.1 nu vor putea implementa WIMBoot in timp-ul update-urilor, pentru ca acesta necesita o instalare noua a sistemului. Microsoft subliniaza faptul ca acest update nu este o editie separata de Windows  (asa cum a fost editia Starter), ci este doar un nou mod de a instala Windows-ul.

Share
AdministratorNoutatiMicrosoft face cativa pasi pentru ca sistemul de operare Windows 8.1 sa poata rula bine pe dispozitivele mai ieftine si mai putin dotate, in special pe tablete cu ecrane mai mici. Un punct critic pana acum a fost spatiul ocupat de Windows pe Hard Disk-ul sau Card-ul dispozitivelor, insa...Noutati despre accesoriile de tableta si noutati din lumea tabletelor. Teste, clipuri si compatibilitatea tabletelor cu diferite accesorii